Vertrekregeling met bijna 70.000 euro

Werknemers bij de Belastingdienst die gebruikmaken van de vrijwillige vertrekregeling, krijgen gemiddeld 67.690 euro mee.

Dat rekende RTL Nieuws uit op basis van stukken die staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) dinsdagnacht naar de Kamer stuurde.

Werknemers met een voltijdbaan die direct de Belastingdienst verlaten, kunnen rekenen op een vergoeding van 64.829 euro. Hoe ouder de werknemer, hoe hoger de uitkering uitpakt.

De groep vertrekkers die er voor kiest om nog even in dienst te blijven, krijgt een nog hoger bedrag mee. RTL Nieuws becijferde dat 60-plussers in deze variant gemiddeld ruim 70.000 euro mee naar huis nemen. Wel moet er nog inkomstenbelasting worden betaald over dat bedrag. Met de reorganisatie bij de Belastingdienst was het in eerste instantie de bedoeling dat er 4.800 voltijdbanen zouden verdwijnen, maar de teller staat inmiddels op 5.200 tot 5.800 werknemers.

Voor de operatie werd in eerste instantie 648 miljoen euro uitgetrokken, maar dat bedrag is met 70 miljoen euro overschreden. De Kamer is het erover eens dat dit verspilling van belastinggeld is. Bij de oppositiepartijen leven nog veel vragen waarom Wiebes zo laat aan de bel trok toen duidelijk werd dat de regeling uit de hand begon te lopen.

Donderdag debatteert de Kamer met de staatsecretaris over de reorganisatie bij de Belastingdienst.

Bron: Nu.nl

Uw Butler op financieel gebied! Neem contact op